Inredning

Experten: Tapet & Färg 2021

Tapet: 13135 , Karta: Ängås , Leverantör: Midbec

En expert på Tapet & Färg…vem är det? Jo, enligt mig, så är det någon som arbetar med det dagligen! Jag frågar en av mina väninnor vad som är trendigt År 2021! Min väninna heter Felicia Dahlberg och jobbar på Tapet&Färglagret i Höganäs, för att hon älskar färg & form.

Felicia Dahlberg på Tapet&Färglagret i Höganäs.

Felicia, 24 år, bor i ett härligt hus i Ängelholm som hon totalrenoverade med sin sambo Fabian i somras! De har fräschat upp med utstående fondväggar i form av starka tapeter och kalkväggar. Stilen de anammat är stilren och minimalistisk…. Felicias familj består förutom sambon Fabian, även av deras 2 hundar Charlie och Milo.

Tapet: Emelie Petrol , Karta: Löfstad , Leverantör: Sandberg Wallpaper

Felicias specialkunskaper är just trender gällande tapet och färg….Och Felicia går ju på många kurser i sitt arbete, där hon bl.a lärt sig kemikunskap och mycket mer hos Jotun i Sandefjord. Hon har även gått några kurser i Färgkunskap i Göteborg, som omfattas av kunskapen om vilken färg som passar på vilket underlag och mycket mer….Förra hösten var hon även i Borås för att träffa tapetdesigners och lära sig tapetsera…och även grunderna i hur olika tapetmönster kommit fram. De som var där fick även skapa sin egna tapet och trycka upp den. ”Kul när man får se hur det går till från början till en färdig tapetrulle”, säger Felicia glatt. Felicias nästa kurs blir i februari 2021 med Tjäralin för att lära sig mer ingående om oljefärg och effektmålning.

Tapet: 19119 , Karta: Poetry , Leverantör: Midbec

Framtidsplanen är att gå en utbildning som gör henne till certifierad inredare och inredningsstylist. ”Jag tror att i framtiden kommer det vara ännu viktigare för kunden att vi kan hjälpa dem med allt från golv, tapeter till hur belysning påverkar…..och vart de ska ha tapeten eller färgen…..samt hur de binder samman dem med inredningen”, säger Felicia.

Vad är Trend 2021 gällande Tapeter?

”Den stora tapettrenden med blommor tror jag kommer hålla i sig länge framöver, däremot har jag sett att det kommer allt mer dämpade och jordnära färger nu. Jag tror det har att göra med att vi är mycket hemma och på så vis vill ha det lite lugnare i kulörvalen, men också för att vi idag vill mer och mer komma närmare naturen”, säger Felica.

Vad är Trend 2021 gällande Färger?

”Färgtrenderna efterliknar väldigt mycket naturen. Vi vill ha lugna färger och gärna lite varmare. En färg som kommer starkt till 2021 är gult. Ofta som accentfärg såsom fondvägg eller sänggavel, filtar m.m.”, berättar Felicia för mig.

Tack till Felicia som uppdaterat oss nu och tidigare…Och ett stort tack till er som läst vår intervju med Felicia! Inredningen som ni hittar i några av bilderna hittas självklart hos oss på House of Vita! Ha det så gott mina vänner! Kram / Anna, http://www.houseofvita.se